Wat is het idee?

Denk in eerste instantie aan een opzet gelijk aan de viering van nationale burendag waarbij in elk wijkdeel (De Burgen, De Horsten, De Dalen, De Beken, etc) door de bewoners zelf iets leuks georganiseerd wordt en de straten gezellig versierd worden. Daarnaast vragen wij alle wijkgebouwen en grotere publieke locaties hetzelfde te doen maar dan net iets groter dan gebruikelijk. Deze locaties verbinden we door een zichtbare route uit te stippelen (met bijvoorbeeld tijdelijke lichtgevende verf op het trottoir) tussen de diverse feest- en activiteitslocaties met aansluitende aanvangsttijden qua programma's. Voorbeeld: Locatie 1 organiseert een toneelvoorstelling die start om 10.00 uur en afloopt om 11.00 uur. Van locatie 1 is het 10 minuten lopen naar locatie 2 waar omstreeks 11.15 uur een concert start dat om 12.30 uur afloopt. Van locatie 2 is het 5 minuten lopen naar locatie 3 waar een film wordt vertoont die rond 12.45 uur start, enz. 

Voor en door Veldhuizen!

Wat de invulling exact wordt dat laten we graag aan de inwoners van Veldhuizen over, want wie weet beter wat een leuk feestje voor Veldhuizen inhoudt dan de bewoners van Veldhuizen zelf? Uiteraard kunnen we waar nodig ondersteunen.

We hopen in ieder geval op de eindlocatie van de nog te bepalen route een heel leuk concert te mogen organiseren. Of dat lukt hangt af van een aantal factoren zoals financiële haalbaarheid, veiligheid, beschikbaarheid, etc. 

Wat we graag zouden willen is dat bewoners van alle leeftijden en culturele achtergronden iets leuks weten te vinden die dag. Mede daarom is het belangrijk dat we zover van tevoren al begonnen zijn met de organisatie zodat jullie je eigen ideeën kunnen delen en zelf of samen met ons kunnen gaan uitwerken. Elders op deze website kun je jouw idee met ons delen middels de virtuele dropbox. Daarnaast zullen wij zelf ook actief diverse bewonersgroepen gaan benaderen.

We willen dit evenement graag gezamenlijk als wijk uitvoeren. Samen met de andere bewoners en samen met de in de wijk werkzame wijkprofessionals. Inmiddels hebben we al de toezegging van enkele locaties en organisaties dat zij dit project gaan ondersteunen of praktisch mee gaan werken. Op de volgende pagina lees je wie er inmiddels al betrokken zijn.

 

Klik hier om verder te lezen